کاهش بازده نیروگاه و خرابی تجهیزات میتواند به دلیل موارد زیر ایجاد شود:
1- تغییر شکل و ساختار فونداسیون و استراکچر :
- عدم انجام آزمایشات مکانیک خاک در زمان طراحی :
در زمان طراحی میبایست اولا آزمایشات مکانیک خاک انجام شده باشد تا از کیفیت خاک در لایه های مختلف اطلاعات کافی در دست باشد . ثانیا طراحی نوع فونداسیون بر اساس اطلاعات مکانیک خاک و بار وارده بر هر پایه محاسبه شده باشد . فونداسیون ها میتواند به صورت منفرد ، نواری و یا با استفاده از دستگاه پایه کوب اجرا شود . همچنین در زمین های با شیب بالا (که خود یک مزیت برای جلوگیری از سایه انداختن پانل ها است و میتواند بازده پنل های خورشیدی را افزایش دهد ) باید تدابیر خاص مورد نیاز در طراحی و اجرای فونداسیون دیده شده باشد تا از حرکت فونداسیون جلوگیری شود . هر گونه حرکت نامتقارن فونداسیون ها میتواند باعث ایجاداختلال در خروجی استرینگ ها شود .
- اشتباه در محاسبات بارگذاری :
در زمان طراحی باید کلیه بارهای وارده به سازه خورشیدی اعم از بار مرده ناشی از وزن پنل ها و استراکچر ، بار زنده ناشی از باد ، بار زنده ناشی از برف و همچنین بار ناشی از وقوع زلزله مخصوصا در مناطق زلزله خیز مانند کرمانشاه در نظر گرفته شود
- ایجاد خستگی در عناصر سازه :
در اثر حرکت های پیاپی سازه خورشیدی مخصوصا بعلت نیروی باد ، مقاطع فولادی اصطلاحا دچار پدیده خستگی میشوند ، هر چند این مسئله در زمان تولید قطعات مد نظر قرار میگیرد اما میبایست در زمان نصب و در حین بهره برداری در صورت مشاهده علایم در اسرع وقت با شرکت مشاور و طراح مربوطه تماس گرفته شود . در بیشتر مواقع این مشکل بعلت عدم کنترل کیفیت در زمان تولید محصول توسط سازنده استراکچر به وجود می آید و معمولا در درصد کمی از مقاطع رخ میدهد . اما همین اتفاق میتواند قسمت هایی از نیروگاه را از مدار خارج کند.
2- پایین آمدن بازده پنل های خورشیدی :
- تخریب ناشی از نور ( LID) :
این تخریب در تمامی پنل ها و با هر استاندارد و کیفیتی رخ میدهد . تفاوت برند های با کیفیت در کمتر بودن درصد این تخریب است . این تغییرات در 50 روز اولیه ایجاد میشود و بازدهی پنل را بین یک الی سه درصد کاهش میدهد و پس از آن متوقف میشود . این کاهش بازده حتی بدون اینکه پنل ها به مدار وصل شوند ایجاد میشود و دلیل آن صرفا تاثیرات نور خورشید است و به شدت به کیفیت ویفر استفاده شده جهت تولید پنل بستگی دارد . نور خورشید به دو دلیل باعث ایجاد LID میشود :
الف ) تاثیر اشعه UV خورشید : اشعه uv خورشید باعث اکسیداسیون سیلیکون های سلول ها میشود
ب ) تغییر شکل پنل ها : پنل ها در شرایط آزمایشگاهی تولید میشوند و به محض قرار گرفتن در معرض نور خورشید دچار تغییر شکل میشوند .
- تخریب ناشی از اختلاف ولتاژ داخلی پنل ( PID ):
خوشبختانه این تخریب در صورتیکه کیفیت محصول بالا باشد ، میتواند به هیج وجه رخ ندهد . اما گاها باعث می شود که تا سقف 30 درصد از بازده پنل در همان ساعات اولیه کاسته شود . در این خصوص استاندارد IEC 62804 برای ارزیابی توانایی ماژول های PV برای مقاومت در برابر ولتاژ بالا و عدم ایجاد PID تدوین شده است . لذا در زمان خرید پنل ها باید از دارا بودن این استاندارد مطمئن شد . این اتفاق به علت اختلاف ولتاژ در بخش های مختلف پنل ناشی میشود و نشان از کیفیت پایین تولید دارد . میزان PID در ایران و با توجه به شرایط موجود تا حد یک الی دو درصد قابل قبول است .
- پایین آمدن بازده پنل بعلت میکرو ترک ها :
این ترک ها که گاها با چشم غیر مسلح نیز قابل رویت هستند به دلایل زیر ایجاد میشوند و بازده پنل را پایین میاورند .( در خصوص تاثیر ترک ها بر بازده در بخش ترویج و آموزش سایت ، اطلاعات بیشتری برای مخاطبین قرار داده شده است )
- ایجاد ترک در زمان تولید که با کنترل کیفیت قابل رفع شدن است
- ایجاد ترک در زمان حمل و نصب
-ایجاد ترک پس از نصب و در اثر انبساط و انقباض
- ایجاد ترک به دلیل ضربه
- پایین آمدن بازده به علت رطوبت نفوذی به پنل
- پایین آمدن بازده بعلت انتقال ولتاژ پنل به بدنه :
به دلایلی که بیشتر نشان از کیفیت پایین اجرا و کنترل کیفی دارد ، مقداری از برق تولید شده در اثر انتقال به بدنه از دست میرود که قابلیت اصلاح آن معمولا وجود دارد و ایراد رفع میشود . البته باید به موقع تشخیص داده شده تا باعث تخریب سطح پنل ها نگردد .
- پایین آمدن بازده پنل بعلت هات اسپات:
در صورت کثیف شدن پنل ها و یا ایجاد سایه بر روی پنل ها در ساعات تشعشع بالای خورشید ، امکان ایجاد هات اسپات وجود دارد که در قسمت آموزش و ترویج سایت در این خصوص اطلاعات لازم درج شده است .
3- پایین آمدن بازده در اینورتر و اتصالات نیروگاه :
اتلاف انرژی در اینورتر و مدار بندی ها اجتناب ناپذیر است . اما استفاده از محصولات با کیفیت و طراحی مناسب میتواند این اتلاف را به حداقل برساند . تشخیص اتلاف انرژی در سیستم الکتریکال ، قابل رصد کردن و مانیتورینگ است که در قسمت آموزش سایت ، مقالات آن قابل مطالعه است .