جهت احداث نیروگاه های خورشیدی شاخص های تاثیر گذارفراوانی وجود دارد. مواردی مانند مجوز های مورد نیاز و مراحل انجام کار ، مکان مناسب ، بررسی توپوگرافی محدوده ، تعداد روز های آفتابی ، دامنه تغییرات و بیشینه و کمینه دمای هوا در طول سال ، بررسی شدت و جهت باد در آمار 50 ساله ، نوع پنل و استراکچر و اینورتر و تجهیزات کنترلی ، فاصله از سیستم توزیع یا انتقال و . . .

بنابراین برای سرمایه گذاری و احداث نیروگاه های خورشیدی باید مطالعات کافی صورت بگیرد . جهت آشنایی مخاطبین با روند پروژه سعی شده است دورنمای نسبتا کاملی ارائه گردد .

مراحل فاز اول :

  • ابتدا با بررسی اطلس خورشیدی و بادی مکان مورد نظر برای احداث نیروگاه بررسی میشود و گزارش آن در طرح توجیهی درج میگردد.
  • پس از آن با فرض اینکه ظرفیت اسمی نیروگاه یک مگاوات باشد با توجه به میزان تابش و روز های آفتابی سال و . . . میزان وات تولیدی نیروگاه سنجش میشود.
  • با توجه به شبکه انتقال و توزیع موجود در منطقه امکان اتصال نیروگاه مد نظر به شبکه بررسی میشود . در صورتیکه که شبکه ها پاسخگو نباشند شبکه هایی که در حال احداث هستند از برق منطقه ای و شرکت توزیع استعلام گرفته میشود و مراتب به سرمایه گذار اطلاع داده میشود.
  • شرایط حراستی و بافت اجتماعی منطقه با همفکری سرمایه گذار و مطالعات میدانی بررسی میشود پارامتر های محیط زیستی استعلام گرفته شده و بررسی میگردد.
  • هزینه احداث و بهره برداری شامل هزینه های تسطیح ( برآورد هزینه خرید زمین بر عهده سرمایه گذار است) ، فونداسیون ، استراکچر و تجهیزات ، محاسبه اولیه میگردد و بر اساس اینکه سرمایه گذار کدام مدل فروش برق را در نظر دارد زمان بازگشت سرمایه محاسبه میگردد و توجیه اقتصادی طرح برآورد میگردد .
  • هزینه تعمیر و نگهداری در ده سال اولیه با توجه به جمیع مسایل ، تخمین زده میشود و در اختیار سرمایه گذار قرار میگیرد.

مراحل درخواست و صدور مجوز :

این مراحل در سامانه مدیریت خدمات دولت انجام میشود که شامل مواردی از قبیل مجوز محیط زیست ، مجوز اتصال به شبکه ، احراز تملک زمین ، و تکمیل فرم ها و نامه درخواست میباشد که بسته به محل میتواند از دوهفته تا چند ماه به طول بیانجامد . قانونگذار سعی نموده است که تا سرحد امکان موانع قانونی که قبلا مشکلات عدیده ای ایجاد نموده بود را در این سامانه مرتفع سازد .